Usein kysyttyjä kysymyksiä henkilökohtaisista oppilaslaitteita

Mikä on henkilökohtainen laite?

Vaasan perusopetuksessa otetaan porrastetusti käyttöön oppilaiden henkilökohtaiset laitteet. 1.-2. vuosiluokan oppilailla käytössä on iPad suojakuorella ja näytönsuojalla varustettuna, 3.-9. vuosiluokkien käytössä on Windows-tietokone.

Miten henkilökohtainen laite otetaan käyttöön?

Oppilaan henkilökohtaisen leasing-laitteen käyttöönotto vaatii oppilaan huoltajan hyväksynnän. Oppilaat ottavat laitteet käyttöön koululla opettajan kanssa, ja samalla oppilaan käyttämän laitteen tiedot kirjataan Wilmaan.

Tämän jälkeen käyttösopimus löytyy Wilmasta Lomakkeet-välilehden alta (Henkilökohtaisen leasing-laitteen käyttösopimus). Ennen kuin koulu antaa laitteen kotiin, pyydämme teitä tutustumaan käyttösopimukseen ja käyttöehtoihin yhdessä huollettavanne kanssa ja sen jälkeen hyväksymään sopimuksen Wilman kautta. 

Miten laitteeseen kirjaudutaan? 

Oppilas on saanut koululta käyttäjätunnuksen ja salasanan, joilla hän pääsee kirjautumaan laitteelle. Käyttäjätunnus on yleisimmin muotoa etunimi.sukunimi@student.vaasa.fi (å,ä,ö korvataan kirjaimilla a tai o). 

 
Miten ja missä oppilaat lataavat laitteensa? 

Laitteen saa ladata kotona, mutta myös koululla on mahdollisuus ladata laite. 

 
Missä laitteita kuljetetaan? 

Kannettava laite on kestävämpi kuin tavallinen tietokone. Silti sitä pitää käsitellä ja kuljettaa huolellisesti. Reppuun laite kannattaa pakata niin, että muut tavarat, kuten kirjat suojaavat sitä. 

 
Vievätkö oppilaat laitteet kotiin? 

Kyllä. Laitteiden on tarkoitus olla käytettävissä työvälineinä sekä kotona, että koulussa. Erityisesti alakoulun opettaja harkitsee, milloin oppilaat kuljettavat koneet kotiin. 

 
Kuka maksaa pudonneet tai muuten hajonneet koneet? 

Jos laite on rikkoutunut huolimattoman käsittelyn seurauksena, oppilaan huoltaja korvaa korjauksesta aiheutuvat kustannukset. Tähän huoltaja ja oppilas sitoutuvat hyväksymällä käyttösopimuksen ja käyttöehdot, jotka tulevat Wilmaan. Samoin oppilas on korvausvelvollinen, jos kone katoaa tai varastetaan.