Jos laitteessa on häiriö, laite menee rikki tai vahingoittuu

Vahinkoja aina silloin tällöin tapahtuu, mutta henkilökohtaisten laitteiden kohdalle niistä pitää heti ilmoittaa opettajalle.  

Jos laitteessa on vika tai häiriö   

Jos oppilaskoneeseen tulee vika tai häiriö, kerro heti omalle opettajallesi. Jos vikaa ei saada koululla korjattua, vaihdetaan kone koululla olevaan laitteeseen ja laturiin.  

Jos laite rikkoutuu  

Oppilaan käytössä olevan laitteen rikkoutumisesta pitää ilmoittaa välittömästi omalle opettajalle tai koulun laitevastaavalle (esimerkiksi näyttö haljennut, kun laite on pudonnut lattialle, takuuasia tai muu “normaali” laitteen ongelmatilanne).  Lisäksi tapahtumasta tulee tehdä erillinen vahinkoilmoitus.   

Vahinkoilmoitus voidaan täyttää koulussa yhdessä opettajan kanssa. Jos vahinko on tapahtunut kotona, vahinkoilmoituksen voi täyttää oppilaan huoltaja. Tästä on kuitenkin hyvä sopia opettajan kanssa ennen vahinkoilmoituksen jättämistä.   

Vahinkoilmoitus käsitellään perusopetuksen hallinnossa. Ilmoituksen saavuttua kouluun otetaan yhteyttä ja sovitaan mahdollisesta korvausmenettelystä. Vahinkoilmoituksia ei käsitellä reaaliajassa, vaan saapumisjärjestyksessä työtilanteen mukaan.  

Jos laite tai laitteita varastetaan, toimi näin:  

  1. Ilmoita asiasta koulusi laitevastaavalle tai omalle opettajalle, joka tekee tukipalvelulle varkausilmoituksen.  
  1. Ilmoita asiasta mahdollisimman nopeasti perusopetuksen hallintoon  
  1. Tee asiasta rikosilmoitus, jos epäilet asiassa rikosta.  

Toimi yllä kuvatulla tavalla myös silloin, jos laite on kadonnut mutta et ole varma onko se varastettu.  
  
Jos tarvitset toimintaohjeita tai tapaus on epäselvä, pyydä opettajaltasi.